DRUGO POHIŠTVO

Tako na papirju, kakor tudi v razstavnem prostoru imamo preprosto premalo prostora, da bi vam prikazali kaj vse ponujamo in kaj vse znamo. Vsaka posamezna stranka je za nas unikat in vsaka stranka je za nas novi izziv. Obljubljamo vam, da se bomo vsakega izziva lotili z odgovornostjo in s čutom do vas, kot stranke. Menimo, da je le takšno mišljenje ključ do skupnega zadovoljstva iz vaše in naše strani.

Po naročilu vam izdelamo vse mogoče kose pohištva, kot so na primer jedilne in ostale mize, komode, vse vrste omar, postelje in še in še… in kar je najbolj pomembno – vse to vam izdelamo povsem na vašo mero!

Skupaj z vami pa poiščemo tudi najboljše možne rešitve in kombinacije za opremo kompletnih prostorov, kot so  spalnice, otroške in mladinske sobe, jedilnice, garderobne sobe, kabineti,...

 

SPALNICE

Po napornem dnevu v službi, šoli, na fakulteti se domov vrnemo izmučeni in brezvoljni. Okolje domačega doma nas napolni z energijo in nam vrne voljo do življenja, če se nam je ta med dnevom nekoliko razgubila. Povečerjamo, pogledamo televizijo ali preberemo časopis, morda knjigo in čas je da se podamo v deželo sanj. Stopimo v spalnico, kjer naj bi se počutili prijetno.
Spalnica je zagotovo del stanovanja ali hiše, v katerem preživimo največ časa, večinoma v nezavednem stanju. Je prostor, ki nam omogoča intimo in nas na koncu zapelje v deželo sanj. A potovanje ne bo najbolj prijetno, če se v spalnici ne počutimo najbolje. Tudi spanje ne bo dovolj okrepčilno in zjutraj se ne bomo prebudili sveži in polni želja po novi dogodkih prihajajočega dneva.
Barve sten v spalnici izberimo po lastnem okusu. Lahko se odločimo za hladne barve (modra, zelena) ali pa za tople (rumena, rdeča). Le kričeče barve v spalnico ne sodijo, ker izražajo preveč energije. Te v spalnici ne potrebujemo, potrebujemo predvsem mirno in romantično okolje.
K romantiki veliko prispeva osvetlitev. Ta naj bo diskretna. Osvetlimo posamezne dele sobe, kot so nočne omarice, slike na steni, vzglavje. Prehod med osvetljenimi in neosvetljenimi deli naj bo oster. Na strop ne namestimo velikega lestenca, ki močno razsvetli prostor, temveč takšnega, ki omogoča medlo osvetlitev. Če imamo lestenec, ki omogoča usmerjeno osvetlitev, potem osvetlimo le posamezne dele sobe, kot so npr. omare ali prostor, kjer se preoblačimo.
Cvetoče rože so prijetne in v nas vzbujajo občutek topline. V spalnici se cvetočim rožam in rezanemu cvetju izogibajmo. Z vonjem, ki ga oddajajo, lahko motijo spanje, alergikom pa lahko povzročajo težave. Raje se odločimo za zelene lončnice, ki redko cvetijo, če pa zacvetijo, pa jih za čas cvetenja prestavimo v drug prostor.
Na ploske površine namestimo prtičke. Ti naj ne bodo industrijski, temveč ročno izvezeni. Tudi drobni kipci in drugi dekorativni elementi sodijo v spalnico, še posebej, če so povezani z ljubeznijo. Naj nas med ležanjem v postelji v dvoje opazuje boginja ljubezni.
Pohištvo v spalnici naj bo izbrano in v istem stilu. Spalnica, kjer se meša pohištvo več različnih slogov deluje neharmonično, kar neugodno vpliva na počutje. Odločimo se za moderen, klasičen ali starinski slog, odvisno od želja. Postelja naj bo dovolj velika, da bomo udobno spali. Če gre za zakonsko posteljo, kjer spita partnerja, naj bo ta široka vsaj 160 cm, še boljša postelja pa je tista, ki je široka vsaj 180 cm ali več. Tako bosta oba partnerja imela dovolj prostora za spanje. Količino in velikost pohištva prilagodimo velikosti prostora. Spalnica naj ohrani zračnost in raje namestimo omaro manj, kot več.
Ne pretiravajmo s slikami na steni. Na posamezni steni naj bo le ena večja slika, kot pa več majhnih. Na nočno omarico lahko namestimo poročno sliko ali pa sliko partnerja, da bo njegova podoba prva, ki jo bomo videli, ko se bomo zjutraj zbudili, četudi bo na službenem potovanju.
V spalnico tudi ne sodijo razne elektronske naprave, kot so televizor, računalnik, mobitel. Ti naj imajo svoje mesto v dnevni sobi ali delovnem kotičku. Diskretno namestimo radijski sprejemnik ali predvajalnik glasbe in zvočnike. Tako bomo zvečer poslušali glasbo, ki nas bo zbujala tudi zjutraj.
Spalnica, ki nam bo všeč in nas bo privlačila, bo prostor v katerega se bomo radi vračali. Morda bomo že med dnevom razmišljali o večeru, ki ga bomo preživeli v njej, s partnerjem ali pa sami. Zato jo naredimo privlačno.

Izberite modro in izberite spalnico iz naše Simfonije Doma.

 

OTROŠKE SOBE

Prihod novega družinskega člana je izjemno pomembna prelomnica v življenju. Spremenijo se nam prioritete in vse kar počnemo, počnemo v dobro svojih otrok. Zaradi ukvarjanja s kakšnimi drugimi stvarmi, včasih morda pozabimo kako pomembno je opremljanje otroške sobe. Dokler imamo še dojenčka morda ni tako pomembno, razen prijetnih barv, ki ga popeljejo v spanec. Otroške sobe so prostor, kjer se otroci igrajo, spijo, se ukvarjajo s svojimi hobiji in kasneje tudi učijo. Torej kako urediti prostor, da bo optimalno zadovoljeval vse otrokove potrebe in da lahko, z zadovoljstvom na obrazu, tudi starši rečejo, da so uredili lepe otroške sobe. Lepo je sicer stvar individualnega stila, ampak se zagotovo strinjamo da imamo do neke meje, vsi podoben okus. Pri urejanju otroške sobe se držimo principa praktičnosti in uporabnosti, pozabiti pa ne smemo na igrivost in veselje, s katerim je obdan otrokov vsakdan. Pri urejanju otroške sobe se nekateri starši skušajo prepustiti svoji lastni domišljiji, pozabljajo pa, da jih bodo uporabljali njihovi otroci. Zato je pomembno, da k ustvarjanju od ideje do uresničitve vključijo tudi otroke, saj bodo med stenami otroške sobe prebili zelo pomemben del njihovega življenja. Če se želimo izogniti okvirjem klasike, torej tipičnim barvam, kot sta roza in modra, ter klasičnim vzorcem avtomobilov in rožic, imamo na razpolago še veliko drugih možnosti. Uporabimo lahko namreč ogromno pisanih odtenkov in različnih motivov, ki jih lahko vnesemo v otroške sobe. Veliko se uporabljajo različni odtenki zelene in rumene, malo manj pa mogoče rdeča in rjava, ki lahko prav tako spodbudita otroško domišljijo. Veliko dela pa si boste prihranili tako, da si boste na začetku izbrali določeno temo in kasneje v stilu te teme opremljali otroške sobe. Kar se tiče izbora pohištva, je bolj logična izbira preprostejšega pohištva z jasnimi linijami, saj ga boste kasneje, skozi otrokovo odraščanje lahko lažje kombinirali z dodatno opremo. Kakšne srčkaste omare se lahko zagotovo prej naveličamo, kot pa kakšne preproste, dobre stare klasične omare. Otroške sobe pa zagotovo ne bi bile otroške, če ne bi obdržali vsaj nekaj otroških motivov. Tako lahko pridih otroških risanih junakov in ostalih motivov pogumno vnesemo z posteljnino, zavesami ali pa preprogami.

Izberite modro in izberite otroško sobo iz naše Simfonije Doma.

 

MLADINSKE SOBE

Zaradi hitro minljivega obdobja otroštva, otrok hitro postane mladostnik . Z povsem lastnim doživljajskim spektrom in potrebami, ki so nekje vmes med otroškim in odraslim svetom. Naenkrat stara otroška soba ni več dovolj. Je premajhna,prepisana, nedodelana in predvsem preotročja. Ja. Otroci rastejo. In skupaj z njimi naj rastejo  njihovi prostori. Otroške sobe so tako edine sobe v stanovanju, ki se morajo prilagajati odraščanju otroka. Dragocen postane vsak prostor, ki omogoča shranjevanje. Dobrodošli so predali ali zaboji, ki jih potisnemo pod posteljo, police, praktične omare in predvsem veliko prostora za prosto ustvarjanje vašega (velikega) malčka. Ob opremljanju mladinske sobe je smiselno premisliti o nadaljnjih možnostih kombiniranja elementov in izbiri materialov za daljše obdobje. Za hitro spremembo iz otroške v mladinsko sobo je dovolj že fototapeta, ki si jo lahko omislimo v prostoru. Veliki izbor motivov in poljubne dimenzije nam ponujajo možnost, da v enem prostoru preživimo več tako imenovanih obdobij življenja.

Izberite modro in izberite mladinsko sobo iz naše Simfonije Doma.

 

DNEVNE SOBE

Pri opremljanju dnevne sobe se moramo že na začetku vprašati: kakšno funkcijo bo imela dnevna soba, kakšen je življenjski stil uporabnikov, koliko ljudi jo bo uporabljalo, v kakšnem stilu želimo opremiti prostor, kakšna je lega prostora. Pri velikih dnevnih sobah si lahko privoščimo več svobode, kjer lahko uporabimo elemente večjih dimenzij. Veliko dnevno sobo lahko celo »razbijemo« na manjše podenote, npr. družabni del s sedežno garnituro in TV ekranom, bralni kotiček, v kakšnem kotu imamo lahko celo biljardno mizo in klavir.

img_1414 img_1415 img_1416 img_1417

V dnevno sobo spada tudi kamin, ki ga je potrebno pravilno umestiti ter vgraditi v sam prostor dnevne sobe. Če nismo navdušeni nad kaminom je prav da v dnevno dodamo nekaj kar izstopa, najpogosteje je to stena z izstopajočo barvo, fototapeta, moderna sedežna garnitura ali pa skrbno izbrana slika. Za dnevne sobe - prostore kjer se dalj časa zadržujemo je primerna uporaba, bolj živahnih barvnih tonov, z močnejšimi toni barve pa prilagodimo odtenek, da bo ustrezal vsem družinskim članom. Za razsvetljavo dnevnih prostorov - sob je zelo primerna indirektna svetloba, to so luči ki osvetljujejo stene, v samem dnevnem prostoru. Pri svetlobi je potrebno paziti tudi na naravno svetlobo. Odločite se modro in izberite dnevno sobo iz naše Simfonije Doma.